utorok 24. júla 2012

Wordpress


Wordpress je pohodlným redakčným open-source systémom. Pre tých  ktorý sa rozhodnú pre tvorbu a správu webových stránok sami, ho možno len odporučiť. Má mnoho predností, no vyniká najmä svojou jednoduchosťou, prehľadnosťou a intuitívnym ovládaním.
Tento systém umožňuje správu stránok aj menej zdatným užívateľom. Jeho ovládanie je jednoduché, a funguje cez každý prehliadač. Stránky sa jednoducho editujú, články a príspevky môžeme pridávať kedykoľvek a hlavne kdekoľvek, pretože tento systém umožňuje editáciu s akéhokoľvek počítača s bežným pripojením na internet.  Pridávanie fotiek a obrázkov či grafická úprava stránky je tiež pomerne jednoduchá.
Pre tých ktorý plánujú rozšírenie webu, ale hlavne jeho spustenie aj v iných jazykoch, je tento systém tiež vhodný.
Veľkou výhodou tohto systému je aj dobrá technická a hlavne užívateľská podpora v našich končinách a domácom jazyku. Tá uľahčuje riešenie akýchkoľvek problémov.
Avšak jednoduchosť správy a tvorenia stránok pomocou tohto systému, je spojená aj s jednoduchosťou ich vzhľadu. Nemôžeme očakávať stránky s výraznou a prevratnou grafikou. Preto je tento systém skôr vhodný na jednoduchšie stránky či tvorbu blogov.
Silnou stránkou wordpressu sú však doplnkové moduly. Tých je na trhu veľké množstvo a sú voľne prístupné. Umožňujú rôzne rozšírenia funkcií, pričom niektoré môžu byť pre návštevnosť našich stránok mimoriadne užitočné. Sem patrí napríklad modul  All in One SEO Pack. Ten nám výrazne pomôže pri tvorbe textov, ktorá budú potom atraktívnejšie pre vyhľadávače, pričom naše stránky budú potom posunuté výrazne vyššie v poradí.
Systém wordpress vďaka svojej jednoduchosti, dobrej technickej podpore, množstvu doplnkových modulov a jednoduchej editácii, tvorí dobrú voľbu. Je vhodný nielen pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých, no menej náročných užívateľov, ktorí vyžadujú rýchlu a jednoduchú správu svojich stránok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára