utorok 24. júla 2012

Ako si vybrať správneho registrátora domény?


Pri tvorbe nášho vlastného webu určeného na podnikanie, je dôležitý nie len výber tvorcu webu ale aj registrátora internetovej domény. Na tomto malom článku závisí funkčnosť  našej webovej stránky. Ak zlyhá, celá práca webového týmu, ktorý tvoril obsah našich stránok je zbytočná, pretože bude nedostupná. Preto treba vyberať opatrne.
Pri výbere registrátora domén sú kritériá mierne odlišné. Cena tu nehrá až takú dôležitú úlohu, a nie je pravidlom, že čím je vyššia tým kvalitnejší je registrátor. V tejto oblasti je skôr trend je veľké spoločnosti ktoré registrujú množstvo domén sú schopné ponúknuť oveľa nižšie ceny, pričom ich kvalita je už overená a sú aj dostatočne skúsené a spoľahlivé.
Pri výbere spoločnosti je dôležité pozerať najmä na to či je licencovaným registrátorom domén. Všetky slovenské domény najvyššej úrovne spravuje SK-NIC a každý registrátor musí mať platnú licenciu.
Ďalej je dôležité dať si pozor aj na to, že po zaregistrovaní domény budeme aj jej oficiálnym držiteľom.  Niektoré spoločnosti síce ponúkajú lacnú registráciu domén, avšak aj po prenajatí domény sú stále uvedený ako držitelia.
Pri prezeraní jednotlivých ponúk je dobré všímať si doplnkové služby, ktoré jednotlivé spoločnosti ponúkajú. Tu môže byť zabezpečenie domény, ich hromadný presun či iné doplnkové funkcie. Je dobré ich preskúmať a zistiť čo je ponúkané v cene a čo za príplatok.
Niektorý registrátori ponúkajú okrem registrácie domén aj samotný webhosting. Toto spojenie môže byť výhodné, ale len vtedy ak sú obidve ponúkané služby kvalitné. Ak sa spoločnosť primárne venuje len jednej a druhou sa zaoberá len okrajovo, hrozí riziko nízkej kvality.
Dôležitým faktorom je aj technická podpora, ktorú jednotliví registrátori poskytujú. Tá sa môže líšiť. Avšak v mnohých situáciách sa hodí podpora 24 hodín denne. Každý je spokojnejší, keď sa môže pri akýchkoľvek problémoch obrátiť na kvalifikovaného poradcu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára